duminică, 27 septembrie 2015

Produsul săptmânii #4 NEUTROGENA T/GEL - Therapeutic Shampoo sau cum reușesc să îmi țin sub control Psoriazis-ul



Încă din liceu sufăr de o formă mai ușoară de Psoriazis cu plăci pe scalp. 

Psoriazisul în sine este o boala cronică autoimună care se moștenește de la rude de gradul I dar poate de asemenea fi influențată de anumiți factori "externi" precum administrarea anumitor medicamente , a unor traumatisme la nivelul pielii precum și a stresului cotidian. La mine s-a declanșat în urma unui traumatism la nivelul pielii, o reacție alergică la un produs pentru păr. Însa legătura la mine este  clar și una ereditară.

Cum se manifestă aceasta afecțiune?
Nu cunosc cazuri mai dificile, însă vă pot spune din ceea ce am experimentat eu. Psoriazisul se manifestă sub forma de erupții cutanate cu piele inflamată înroșită și acoperită de piele uscată. A nu se confunda cu mătreața! Forma mea este una mai ușoară deoarece nu toată suprafața scalpului meu este afectată, ci numai porțiuni.

Când m-am confruntat pentru prima oară cu această afecțiune, momentul declanșării a fost unul tragic. Tot scalpul meu era acoperit de o coajă urâta care se întindea pâna pe tâmple și urechi. Am fost diagnostică de dermatolog și am primit medicație și loțiuni speciale. Mi-a fost recomandat să nu îmi vopsesc părul măcar pâna se mai ameliorează și să folosesc șampoane cât mai blânde. În acea perioada aveam părul lung pâna sub fund. Nu a fost necesar, însă eram atât de traumatizată încât am decis să mă tund scurt. Foarte scurt. Am considerat că ajută mai bine la aplicarea tratamentului. Am rugat-o pe mama să mă tundă (fostă coafeza în vremea tinereții ei) iar apoi m-am ras în cap. Nu eram cheală, lungimea am redus-o la 3mm (aproape cheală:)). Îmi pare rău că nu am nici o poză din acea vreme...

De atunci am căutat mereu să țin sub control această afecțiune pentru că este deranjant să afișezi un păr perfect curat și îngrijit, iar când îți este lumea mai dragă să îți apară printre firele de păr cojițe inestetice de diferite dimensiuni.

Am observat însă o înrăutațire a situației când sunt stresată, când un produs pentru îngrijirea părului nu îmi priește, când îmi spăl părul după mai mult de trei zile, când beam prea multă cafea (am reușit să renunț la ea complet - YUPIIIII!!!). Am căutat să mă informez mai mult despre ce ar trebui să fac și am mai descoperit și alți factori care pot agrava simptomele: mâncarea procesată, fast-food, condimentele, gălbenușul de ou, laptele (l-am înlocuit deja cu succes cu cel de migdale sau soia) sau apa prea fierbinte. Am încercat diverse variante și produse. Nu mă împac deloc cu șampoanele pentru copii. Șampoanele antimătreața precum Head&Shoulders, Gerovital, Selsun Blue, Nizoral nu au avut nici un fel de efect. Am încercat aproape tot ce ma gândeam ca m-ar putea ajuta, inclusiv măști făcute în casă și șampoane pentru bărbați.
Singurele produse care au reușit să mai domoleasca mâncărimea au fost și sunt în continuare șampoanele DOVE și EUCERIN Dermo Capillaire. Combinația este perfectă pe termen lung pentru scalpul meu. Le alternez între ele și îmi e ok.

Însă vedeta acestei săptămâni este  NEUTROGENA T/GEL - Therapeutic Shampoo . Nu am folosit niciodată un șampon Neutrogena (produs în Belgia sub licență Johnson&Johnson), dar la câte am încercat pâna acum, unul în plus nu mai conta. Și DA, m-a ajutat enorm acest șampon cu conținut de guron de cărbune destinat tratamentului împotriva Psoriazisului de scalp, dermatitei seboreice și a mătreții. L-am folosit deja de 4 ori sși pot să spun că este un produs foarte eficient în cazul meu. Este indicat a se folosi de doua-trei ori pe săptămână pentru a putea vedea o ameliorare. 
Șamponul este foarte dens, un gel gros foarte spornic. Face spumă îndeajuns încât să simți că te speli pe cap (nu îmi plac șampoanele care exagerează cu asta) și se clătește foarte rapid. Este indicat a se lăsa pe păr pentru câteva minute, iar procedura se poate repeta la nevoie. 

Și pentru că sunt rea, trebuie să-i găsesc și un defect. Defapt sunt două:
În primul rând mirosul este unul groaznic. Miroase parcă a naftalină cu un ușor iz de plante iar la urmă îmi rămâne în nări exact aroma de castravete pe care o urăsc efectiv. Dar. mulțumesc Doamne, acest miros nu durează ci în câteva ore dispare complet din raza de acoperire :)
Iar al doilea defect este cantitatea. Doar 125 sau 250ml. Îl iubesc prea mult. Nu puteau să facă pentru mine un recipient de 1000ml?

Recomand cu căldură acest șampon, tuturor celor care se confruntă cu o problema ca a mea, sau doar cu mătreață și/sau dermatita seboreică. 

Preț: Boots 4.99 lire pentru 125ml.



SHARE:

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© Hahahanne's. All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig